ACTIVITATI

Monitor ski

Aflata chiar la baza partiei din Complexul Alpin Rausor, Cabana Poarta Retezat ofera serviciile exclusive ale lui Calin Samoila, monitor cu vasta experienta dobandita pe partiile din Austria si care este specializat si in lucrul cu copiii. Mici si mari, va asteptam pe partie!

Doorstep skiing

Un lucru foarte rar intalnit si cu atat mai pretios – sa iesi din cabana direct pe partie! La noi, iesirea se face pe o portita fermecatoare care te scoate fix pe zapada scanteietoare a partiei.

Trasee cu ghid

Pentru cei care nu prea pot sta locului, zona muntelui Retezat ofera o minunata bogatie a naturii. Am inceput sa apreciem din ce in ce mai mult plantele si fructele naturale, culese sau gasite in mediul lor natural. Asa ca va poftim in trasee pentru a descoperi mure si zmeura, hribi si plante medicinale! Doar faceti o solicitare cu ce v-ati dori si ghizii nostri va vor pregati un program potrivit.

Locatii recomandate pentru fotografie

Pasionatii de fotografie de peisaj, wild life si macro au ajuns in paradis.

 

Marmote

Nu trebuie sa va indepartati foarte tare de cabana pentru a gasi una din cele mai prietenoase si dragalase vietati din Retezat: marmota. Daca le auziti fluieratul, pregatiti-va aparatul. Le veti putea face portrete cu teleobiectivul; daca nu faceti galagie, va veti putea bucura de o sesiune foto prelungita.

 

Capre negre

Daca sunteti harnici si ajungeti pana la ora pranzului pe malul lacului Stevia, la poalele varfului Retezat , fiti cu bagare de seama: daca de pe versant cad pietre, inseamna ca deasupra voastra zburda peste stanci o familie de capre negre. Pregatiti-va teleobiectivul, caci blanita lor neagra se va vedea bine daca le prindeti pe o pata de zapada inca netopita.

 

Lacuri glaciare - peisaj

Pentru pasionatii de fotografie de peisaj, diminetile din Retezat sunt momente minunate.

Puteti sa mergeti cu masina prin Poiana Pelegii pana la capatul drumului forestier, si apoi sa va indreptati spre lacul Bucura, pe un traseu usor accesibil oricui. In perioada bujorilor de munte, movul intens al acestora, seninul cerului reflectat in lac, muntii maiestuosi va ofera cadre spectaculoase, de neratat. Puteti chiar sa inoptati cu cortul la Bucura; veti putea astfel sa prindeti si un rasarit, cand ies aburi din lac iar atmosfera este plina de misterul si tacerea diminetii.

De la Bucura aveti putin de urcat spre Varful Judele; puteti face un popas la Taul Agatat. Este un loc special, caci are fundul tot timpul inghetat, ceea ce determina o cromatica impresionanta de albastru: de la bleumarin pana la bleu deschis, puteti surprinde cadre geometrice si cromatice foarte frumoase.

De aici aveti si o panorama superba asupra salbei de lacuri glaciare; cu un aparat panoramic pe film,  puteti obtine chiar si un cadru artistic.

 

Lumea mica din iarba

Sa nu uitati ca in padurile din Retezat aveti la picioare o comoara: lumea minuscula a ierbii si gazelor. Cu un obiectiv de macro puteti surprinde detalii de muschi si ciupercute, gaze care abia se vad cu ochiul liber si cate o raza de soare intrata printre brazi. O minunatie!